Vannkunsten Syd

Bo ytterst på bryggekanten ved fjorden. Nye leiligheter kommer snart for salg.

Meld interesse

Unike boliger, unik beliggenhet

Vannkunsten er et av Bjørvikas mest særegne boligprosjekter. De første leilighetene i Vannkunsten er solgt, men om kort tid får du sjansen til å sikre deg en leilighet i Vannkunsten Syd. De siste fem husene rommer 91 leiligheter og ligger omkranset av Oslofjorden, Bispekilen og handlegaten Rostockgata som binder Sørenga sammen med resten av Bjørvika. Her får man gjennomførte boliger utført i den samme høye kvaliteten som Vannkunsten har blitt kjent for.

Så og si ingen av leilighetene er like. Noen går over to plan, med en formidabel takhøyde i deler av leiligheten. Andre har privat utgang til vannkanten fra balkongen, med egen brygge. Felles for alle boligene er funksjonelle planløsninger, gode lysforhold med mye naturlig lys, høy standard på interiør og materialer, og alle leiligheter får privat balkong eller terrasse. Beboerne vil også få tilgang til ulike fasiliteter som bildelingstjeneste samt andre praktiske servicetilbud.

Registrer deg som interessent, så holder vi deg orientert om salgsstart!

Meld interesse for boliger

Ja takk! Jeg ønsker informasjon om boliger i Bjørvika

Dersom jeg ikke lenger ønsker å motta informasjon, kan jeg når som helst melde meg av. Les mer i vår personvernerklæring.

Vi behandler forespørselen din

Takk for din interesse!

Du er nå registrert som interessent og vil bli kontaktet av en av våre meglere med mer informasjon om boliger i Bjørvika.

Registreringen er ikke fullført. Prøv igjen.

Prosjektstatus

Utgraving av tomten

Oppstart høsten 2021

Salgsstart

Estimert 1. kvartal 2022

Innflytting

2025

Beliggenhet - Lukten av sjø, smaken av storby

Nye leiligheter, moderne kulturbygg, luftige gaterom, varierte butikker og restauranter med uteserveringer vil forme nye Bjørvika. Når Bjørvika står helt ferdig, blir det et av Oslos mest innholdsrike nabolag. Området er i ferd med å etablere seg som Oslos nye kulturelle sentrum, og som Norges mest attraktive bolig- og næringsområde.

Beliggenheten til Vannkunsten Syd gir deg som flytter inn nærhet til det beste byen og naturen har å by på. Korte spaserturer tar deg til Middelalderparken og Ekebergparken, og fra både Havnepromenaden, Sørenga sjøbad og Operastranda kan man ta seg et forfriskende morgen- eller kveldsbad. Nabolaget vil preges av kunst og kultur, gågater, stilren arkitektur og et rikt byliv på gateplan.

De fem punkthusene skal bygges ut i sjøen, og fjorden vil ledes inn mellom husene, slik at vannspeil, smale broer og kanaler vil gi en intim stemning og maritim opplevelse.

Arkitektur inspirert av norsk natur

Med fokus på historiske byggetradisjoner og den storslåtte, norske naturen, har de danske arkitektene i Tegnestuen Vandkunsten tegnet et konsept der hver lille arkitektoniske detalj, som i hvilken vinkel byggene er plassert i forhold til hverandre, bidrar til å optimalisere lysforhold og siktlinjer fra de ulike leilighetene.

- Vi er inspirert av norske gårdstun og de gamle husene ved fjordene. Disse ligger ofte dreid og vendt for optimale utsikts- og solforhold, og den kvaliteten ville vi bringe inn til byen. Vi ville gi boligene best mulig utsiktsforhold, forteller arkitekt Jan Albrechtsen.

Stedsspesifikk arkitektur

Arkitektene har også tatt hensyn til områdets naturgitte omgivelser ved sjøen. Ved å bryte opp tomten med flere enkeltstående bygg i tre ulike størrelser, får man en naturlig nedtrapping i høyder og volumer mot sjøen. De laveste husene ligger nærmest sjøen, og husene stiger i høyde jo nærmere man kommer byen.

Husenes fasade er kledd i norsk skifer med en rik tekstur. Arkitektene har videre valgt eksklusive materialer i interiøret, og karakteristiske saltak danner grunnlaget for spennende toppetasjer.


Bilder i galleriet under er fra en toppleilighet i hus 4 i ferdigstilte Vannkunsten:

Boligene

Få av leilighetene som kommer for salg i Vannkunsten Syd er like, men til felles har de alle god takhøyde og mye naturlig lys. De store vindusflatene og leilighetenes balkonger gir beboerne ulike utsiktsmuligheter.

De største leilighetene som kommer for salg er toppleiligheter eller leiligheter over to plan. Noen leiligheter får til og med privat bryggekant rett utenfor stuedøren, med direkte tilgang til det indre vannspeilet.

Boligene får ekstraordinære kvaliteter, som vinduskarnapper man kan sitte i, fransk balkong, sittenisjer på balkongen, skråtak som gir ekstra takhøyde, store, høye atelier-vinduer med mer. Når man kommer inn døren, vil man fra inngangspartiet som regel se ut gjennom et vindu. Dette gir en hyggelig velkomst, og bidrar til en gjennomgående åpen atmosfære med mye naturlig lys.

I Vannkunsten Syd bor du urbant samtidig som du kan sovne til lyden av bølgeskvulp.

Visningssenter

Besøk i visningssenteret i Bjørvika må være forhåndsavtalt med megler.
Her kan du se 3D modell og fysisk modell av byggene og Bjørvika, møte meglerne og få informasjon om utvikling og kjøp.

Adresse: Dronning Eufemias gate 55