Klassiske interiørvalg i ny Bjørvika-leilighet

Interiørvalget falt på en gjennomført klassisk stil da Jenny og Roy flyttet inn i nybygd leilighet i Eufemias Hage i Bjørvika.

Etter 14 år sammen i en 57 kvadratmeter stor leilighet på Grønland, fant Jenny og Roy ut at det var på tide med noe større. For paret som elsker å bo sentralt, med mennesker rundt seg og kort vei til Oslo S, falt valget på Bjørvika og Eufemias Hage.

– Beliggenheten er perfekt og vi har fått stor plass med 97 kvadratmeter pluss en bod, forteller Jenny.

Slapper av på balkongen

Paret flyttet sommeren 2018 inn mellom Barcode og Oslofjorden i en flunkende ny leilighet i 4. etasje. Fra inngangspartiet har leiligheten en avlang gang med soverom og kontor på den ene siden og bad pluss egen gjestedo på den andre. Gangen ender i en stor og åpen stue og kjøkkenløsning, som igjen leder ut til en sydøstvendt balkong.

– Vi har hatt vestvendt balkong før, men nå slipper vi at sola steiker slik at det blir for varmt å sitte der om sommeren. Det er et herlig sted å slappe av og ta et glass vin, forteller Jenny.

– Akkurat sånn vi vil ha det!

Hele leiligheten bærer preg av et bevisst stilvalg med tunge møbler og mørke farger.

– Vi har valgt en klassisk stil på interiør og møbler. Mange liker en nordisk stil med lette pinnestoler, vi ville ha litt tyngde. Møblene er stort sett fra Slettvoll, og de har gitt oss god interiørhjelp til å tilpasse slik at vi har fått det akkurat slik vi vil ha det, forteller Jenny.

Paret har valgt å legge litt ekstra i kjøkkenet. Det er litt større enn standarden, ovnen har de valgt å flytte opp og de har lagt inn et eget vinskap.

– Mens vi valgte stilen "vår" på badet med sandfarge, er vi veldig fornøyd med at vi valgte "høst" på kjøkkenet og svarte flater med benkplate i svart granitt og glatte glassflater. Et tips til andre er å legge ned litt ekstra forarbeid i valget av kjøkken. Vi valgte for eksempel også å ha skapplass på øya i stedet for sitteplasser til barkrakker rundt, sier Jenny.

Vent med maling til etter innflytting

Maling av veggene ser Jenny og Roy at de med fordel kunne ha ventet med til de hadde flyttet inn.

– Det er lettere når du har sett leiligheten din å velge riktige farger. Vi hadde valgt maling til veggene som tilvalg i forkant, men malte to vegger på nytt i stuen og gangen etter innflyttingen, forteller Jenny.

Et annet tips for andre på vei inn i ny leilighet, er å prioritere skapplass.

– På soverommet prioriterte vi plass til hele skyvedørsgarderober. Og på kontoret, der vi har fått alt spesialtilpasset fra HTH, har vi også mye skapplass, forteller Roy.