Ferdigstilte boligprosjekter

Dronninglunden, Eufemias Plass Syd og Vest, Eufemias Hage og 400 boliger i Barcode, inkludert 12 byhus, er allerede innflyttet.


Eufemias Hage

Kong Håkon den 5. Magnusson valgte kloke og kunnskapsrike Eufemia til sin dronning. 700 år senere valgte Oslo å gi hennes navn til sin nye paradegate. Boligbygget Eufemias Hage ble oppkalt etter dronningen, som gjorde mye godt for byen og landet. På 1300-tallet bidro kongeparet til at handel og kultur blomstret i Bjørvika som var datidens sentrum i Oslo.

Bygget består av 145 leiligheter fra 40 til 124 kvm. Arkitekturen er formet som en hestesko rundt en grønn og skjermet byhage. Arkitektene i Arcasa formet hver leilighet med effektive planløsninger, private balkonger, vinduer som gir mye lys, førsteklasses materialer, og god takhøyde. Beboerne kunne velge mellom to ulike interiørretninger; en lys og dus, og en mørk og lun stil.

Bygget har også en fantastisk takterrasse med en slående utsikt. Her er det lekesone for de minste, soldekk, små utestuer for familier eller vennegjenger, og utekjøkken med urtekasser. På gateplan er det næringslokaler.

Boligprosjektet stod ferdig sommeren 2018, og på det tidspunktet var alle boligene utsolgt. Eufemias Hage ble Norges første boligbygg som fikk sertifiseringen BREEAM-NOR. Den internasjonale miljøstandarden premierer miljøprestasjoner som ligger over dagens standard og lovverk.

Dronninglunden

Dronninglunden ligger sentralt i Bjørvika ved den brede Stasjonsallmenningen som strekker seg gjennom Barcode og ned til fjorden. Her bor du omkranset av kunst og kultur. I bygget er det moderne leiligheter av høy kvalitet.

Leilighetene har gode lysforhold, funksjonelle romløsninger og kvalitetsinteriør. Beboerne har en blomstrende byhage på gateplan og en solrik takterrasse med fantastisk utsikt. Alle leilighetene har også privat balkong eller terrasse, og de inntrukne toppleilighetene har spesielt store og luftige terrasser med utsikt på flere sider og gjennomgående belysning.

Arkitektene i LOF brukte naturlige materialer i form av en lys stein og oljet eik, som har gitt bygget en varm og lun karakter. I byhagen har Grindaker Landskapsarkitekter planlagt så mye grønt som mulig, for å ta deg med inn i en litt annen verden. Det blir som å komme til en lund i skogen. Interiørarkitektene i Metropolis laget to ulike interiørkonsepter som lar seg kombinere med det meste. Innslag av naturlige materialer kombineres med moderne kjøkkeninnredning fra HTH. Du får et klassisk, elegant og funksjonelt utgangspunkt slik at du kan legge til dine egne interiørfavoritter for et personlig hjem.

Dronninglunden er et godt sted å komme hjem til. Prosjektet har blitt bygd etter den norske utgaven av den internasjonale miljøstandarden BREEAM. Standarden premierer miljøprestasjoner som ligger over dagens lovverk, og sikrer omtanke for miljøet og beboerne. Det er høye krav til blant annet inneklima, lysforhold, lydforhold, energiøkonomisering og sunne materialer.

Boliger i Barcode.

Mange tror at Barcode kun består av kontorlokaler, men det er også 397 boliger integrert i den storslåtte arkitekturen.

12 byhus

De 12 byhusene går over 3 etasjer, og alle har privat uteplass på taket i 3. etasje, stor sportsbod med inngang fra gateplan, og interiør i lys, nordisk stil.

385 leiligheter i høyden

I Barcode finner du også flere rene boligbygg, og noen flerbruksbygg med kontorer i de nederste etasjene, og boliger på toppen. Leilighetene ble ferdigstilt i tidsperioden 2010-2015.

Eufemias Plass


Eufemias Plass er tegnet av det anerkjente og prisbelønte arkitektkontoret a-lab. Prosjektet består av totalt tre bygg med et hyggelig torg i midten, som danner en livlig møteplass. Røde kunstbenker av Jeppe Hein oppfordrer til aktivitet på torget. Kontorbygget Eufemia ligger på den ene siden og huser bedriftene Microsoft og PwC. I de to andre byggene, Eufemias Plass Vest og Eufemias Plass Syd, er det boliger.

Under utgravningen av tomten, fant man spor etter den aller første bosetningen i Oslo. Oslo by ble grunnlagt akkurat her i middelalderen, og det var det god grunn til; tomten har fantastiske solforhold og ligger nydelig til innerst i vika.

Eufemias Plass Vest

Arkitektene har sørget for at selv de minste leilighetene har kvaliteter man vanligvis bare får i større leiligheter og på hoteller, som store glassflater som gir en romslig følelse og luftig utsyn. Boligprosjektet har to-, tre- og fireroms leiligheter fra 40 til 134 kvm. Leilighetene er bygd med stor omtanke for inneklima og miljø etter den norske utgaven av den internasjonale miljøstandarden BREEAM.

Her har du også byens mest spektakulære treningsarena på taket. Takterrassen er skapt for aktivitet. Deler av taket har blått gummibelegg som på en idrettsbane, hvor man kan løpe 60-meteren. Det er også styrketreningsapparater der. I tillegg finner du møblerte, grønne soner der man kan spise, drikke og nyte den fantastiske utsikten.


Eufemias Plass Syd

Alle leilighetene i Eufemias Plass Syd ligger vendt ut mot kanalen Bispekilen, og har vinduer fra gulv til tak.

- Dette bygget ligger bokstavelig talt på bryggekanten, og akkurat det har vi fortolket i arkitekturen. Fasaden av bygget som ligger mot Bispekilen har fått partier med glass i forskjellige sjøgrønne nyanser, som gjenspeiler refleksjonene fra fjorden, forteller Geir Haaversen, daglig leder i A-Lab arkitekter.

Helt på toppen i tiende etasje, finner du den grønne takterrassen som byr på gode solforhold hele dagen, loungeområder, solsenger og treningsareal.