Meld interesse
Sørenga Sjøbad

Sørenga - Oslos nye badeparadis


Sørenga i Bjørvika er det perfekte stedet midt i Oslo for å bade, padle kajakk eller nyte solnedgangen over fjorden med en iskrem. Her finner du Sørenga sjøbad ytterst på utstikkeren, hvor du kan bade i Oslofjorden rett fra bryggekanten.

Badenymfer fra hele byen strømmer til byens flotteste sjøbad om sommeren. Sjøbadet er et friskt tilskudd til øvrige badeplasser i Oslo, og det mest sentralt beliggende. Her kan de besøkende ta seg et bad eller slå seg ned på et av spisestedene langs Havnepromenaden. Anlegget har allerede rukket å bli kåret til et av Europas fineste sjøbad.

Full fart hele dagen

Sørenga sjøbad består av mer enn 5000 kvadratmeter sommeridyll for store og små. Selve bryggen er 190 meter lang og 28 meter bred. Liker du å trene, kan du leie kajakk i Friluftshuset på Sørenga, som drives av Den Norske Turistforeningen, eller svømme i det 50 meter lange åpne bassenget.

Den flytende badeparken tilbyr også stupebrett, et 200 kvm stort sjøbad, gresslette med rekreasjonsområde, sitteplasser og trapper ned mot sjøen. Du finner også et eget barnebasseng og en barnevennlig sandstrand. Sjøbadet er universelt utformet med en egen baderampe for bevegelseshemmede.

I løpet av kort tid har sjøbadet med sin sentrale beliggenhet blitt en av de mest populære utfartsstedene for sol- og badelystne Oslo-beboere. Herfra kan du følge Havnepromenaden langs fjorden gjennom Bjørvika og spasere forbi Operaen, Akershus Festning og Rådhuset hele veien til Frognerkilen.

Her får du alt du trenger for en flott dag ved sjøen!

arrow down

 

Mye å velge mellom

Bruk deilige, døsige dager til å slikke is på benkene og gresset. Når dere er mette av sol og sultne på mat kan dere legge turen til Barcode og besøke en av de mange restaurantene. Hvor dere spiser kommer gjerne an på hvem du er sammen med, så her kommer noen tips:

 

Med familien
Alle elsker italiensk pizza! I tillegg til pizza har den italienske restauranten Il Vero pasta og flere velsmakende hovedretter.

Med din kjære
Kjærestepar eller ektepar - et av de beste stedene i Bjørvika å nyte tosomheten på en varm sommerkveld er på takterrassen i 13. og 14. etasje hos asiatiske Nodee Sky.

Med venner og venninner
Når gjengen er samlet og dere vet stemningen blir god, anbefales uformelle Vesper Gastrobar. Her får dere gode burgere og pubmat, og de har en stor øl- og cocktailmeny og en stor uteservering.

Og et siste tips: se den magiske solnedgangen sammen fra Operataket. God sommer!

Se oversikt over alle spisesteder i Barcode her.

Ja takk!

Jeg ønsker informasjon om boliger
og andre nyheter i Bjørvika.

Les mer i vår personvernerklæring

Takk for din interesse

Du vil motta en brekreftelse på e-post.
Vi vil holde deg informert om Bo i Bjørvika og hva som skjer i nabolaget rundt.