Gode servicetilbud til beboere i Bjørvika

Alle som kjøper leilighet fra Oslo S utvikling, får tilgang til bil og andre praktiske servicetjenester som gjør hverdagen litt enklere.

Boligutvikler Oslo S Utvikling har inngått en avtale med Otto fra Bertel O. Steen som sikrer Bjørvika-beboere tilgang til bil uten å eie den selv.

- I garasjen står det i dag biler fra bildelingstjenesten Otto tilgjengelig for alle beboere. Bilene kan enkelt lånes via mobilen. Det er så bra kollektivtrafikk i Oslo sentrum at mange ikke trenger bil hver dag. Dette tilbudet er for de som trenger en varebil når de skal kjøpe nye møbler på Ikea eller vil ta seg en langhelg på hytta, forteller produktansvarlig Vibeke Isachsen hos Bertel O. Steen.

Slik fungerer bildelingen

Med mobilappen Otto har beboerne tilgang til et visst antall egne biler som står parkert i borettslagets garasjeanlegg. Hele leien foregår via appen som man også bruker til å åpne og lukke bilen. Du betaler time- eller dagspris for å leie, det koster 2 kroner per kjørte kilometer. Forbruk av drivstoff samt bompasseringer avregnes etter turen, så om man fyller drivstoff underveis vil dette trekkes fra totalsummen.

Tilpasses brukernes behov

Utvalget av biler tilpasses hvert enkelt borettslags behov, men både varebil, stasjonsvogn og elbil er på plass i dag.

- Vi opplever at beboerne er veldig fornøyd med tilbudet, og ser en god bruk av tjenesten i Bjørvika. Beboerne liker tilgjengeligheten som de får ved at bilene står i deres egen garasjekjeller; du trenger ikke lete gatelangs etter bilen du skal leie og du slipper å finne garasjeplass når du er ferdig, forteller Isachsen.

Populært tilbud i byen

Boligdirektør Lars Holm i Oslo S Utvikling tror bildelingstjenesten vil bli stadig mer populær når flere flytter inn i Bjørvika.

– Mange ser på det å bo sentralt som et pluss i forhold til at du ikke trenger å eie bil. Det kan bli dyrt å kjøpe bil og betale for garasjeplass hvis du bare trenger bilen noen ganger i måneden. Det er vel en av grunnene til at flere og flere velger bildelingstjenester, sier Holm.

Kommer flere servicetjenester for beboere

OSU har valgt Usbl som samarbeidspartner for forvaltning, drift og service for boligene i Eufemias Hage, Eufemias Plass, Dronninglunden og Vannkunsten.

– Oslo S Utvikling og Usbl skal nå bruke tiden fremover til å videreutvikle konseptet, og flere fordeler og nye servicetilbud som renholds- og håndverkertjenester vil bli lagt til etter hvert som omfanget av boliger i Bjørvika øker, sier Holm.

Service- og visningssenteret i Dronning Eufemias gate 55, er kontaktpunktet for alt som er relatert til drift og forvaltning for beboere og næringsdrivende.