Beboere i Bjørvika får tilgang til en mengde servicetilbud

Alle som kjøper leilighet fra Oslo S Utvikling, får tilgang til bil og andre praktiske servicetjenester som gjør hverdagen litt enklere.

– I garasjen vil det til enhver tid stå biler fra bildelingstjenesten Otto tilgjengelig. Bilene kan beboerne enkelt leie ved hjelp av en app, forteller produktansvarlig Vibeke Isachsen hos Bertel O. Steen.

Boligutvikler Oslo S Utvikling har inngått en avtale med Bertel O. Steen som sikrer Bjørvika-beboere tilgang til bil uten å eie den selv.

– Det er så bra kollektivtrafikk i Oslo sentrum at mange ikke trenger bil hver dag. Dette er tjenesten for de som trenger en bil i blant, sier Isachsen.

Slik fungerer bildelingen

Via Otto har beboerne tilgang til et visst antall egne biler som står parkert i borettslagets garasjeanlegg. Utvalget av biler vil tilpasses ut i fra hvert enkelt borettslags behov, og kan være Mercedes, Peugeot, Citröen eller Kia. Utleien foregår via en app som du også bruker til å åpne og lukke bilen. Du betaler time- eller dagspris for å leie, bensin er inkludert og det koster 2 kroner per kjørte kilometer.

– Leieprisene ligger fra 500 til 700 kroner dagen og på rundt 100 kroner i timen. I bilen ligger et eget bensinkort eller ladekort for elbiler som du kan bruke til å fylle opp tanken med, forteller Isachsen.

Populært tilbud i byen

Boligdirektør Lars Holm i Oslo S Utvikling tror bildelingstjenesten vil bli stadig mer populær når flere flytter inn i Bjørvika.

– Mange ser på det å bo sentralt som et pluss i forhold til at du ikke trenger å eie bil. Det kan bli ganske dyrt å kjøpe bil og betale for garasjeplass hvis du bare trenger bilen noen ganger i måneden. Det er vel en av grunnene til at flere og flere velger bildelingstjenester, sier Holm.

Tilpasses brukernes behov

For å tilrettelegge bilutleien ut i fra behov, har Otto testet ut tjenesten med beboere i Bjørvika.

– Tilbakemelding var veldig positiv. Beboerne liker tilgjengeligheten som de får ved at bilene står i deres egen garasjekjeller; du trenger ikke lete gatelangs etter bilen du skal leie og du slipper å finne garasjeplass når du er ferdig med billeien, forteller Isachsen.

Servicetjenester for Bjørvika-beboere

Kommer flere servicetjenester for beboere

Beboerne får tilgang på enda flere fordeler når OSU knytter nye praktiske servicetjenester til boligene i Bjørvika.

Mellom 2018 til utgangen av 2020 ferdigstilles over 660 boliger, og nye beboere vil ha mange spørsmål og behov som skal behandles på best mulig måte. OSU har dermed valgt Usbl som samarbeidspartner for forvaltning, drift og service for de nye boligene i Eufemias Hage, Eufemias Plass, Dronninglunden og Vannkunsten i Bjørvika.

Service- og visningssenteret i Dronning Eufemias gate 55, vil være et naturlig kontaktpunkt for alt som er relatert til drift og forvaltning for beboere og næringsdrivende i bydelen. Beboerne får også tilgang til et bredt spekter av servicetjenester formidlet gjennom et digitalt grensesnitt eller ved personlig service fra servicesenteret. Det planlegges å tilby formidling av renholdstjenester, bestilling av håndverkertjenester til leilighetene og mye, mye mer.

– Oslo S Utvikling og Usbl skal nå bruke tiden fremover til å videreutvikle konseptet, og nye tilbud vil bli lagt til etter hvert som omfanget av boliger i Bjørvika øker. Det er bare å se frem til en sømløs tilværelse der alt du trenger i hverdagen er innen rekkevidde, sier Jørgen Blix, Boligdirektør Oslo S Utvikling.

Servicetjenester for Bjørvika-beboere