Meld interesse
Byggene i Barcode.

OSU forvandler Bjørvika


Oslo S Utvikling forvandler Bjørvika fra veikryss og havn til Oslos nye sentrum.

Ambisjonen er at Bjørvika skal bli Norges mest attraktive nærings- og boligområde. Eiendoms- og utviklingsselskapet Oslo S Utvikling AS (OSU) ble etablert i 2001 og eies av Entra Eiendom AS, Linstow AS og Rom Eiendom AS. Totalt skal OSU utvikle ca. 380 000 av de totalt ca. 900 000 kvm nærings- og boligarealene som skal bygges i Bjørvika.


Startet med Barcode

Oslo S Utvikling startet sitt prosjekt med å utvikle Barcode-rekken. Den strekkodeinspirerte rekken består av 12 bygg med boliger, kontorarealer, butikker, serveringslokaler og barnehage. Bygningene ligger langs Dronning Eufemias gate, som er Bjørvikas brede hovedgate. Barcode-konseptet har fått betydelig oppmerksomhet for sin spennende utforming og er hedret med nasjonal og internasjonal anerkjennelse og arkitekturpriser. Barcode er arbeidsplass for ca. 10 000 mennesker, og det er ca. 400 leiligheter her. 

Dronning Eufemias gate og byggene i Barcode.

Boliger ved fjorden

Nå har OSU startet arbeidet med boliger og kontorer på sjøsiden av Dronning Eufemias gate. Kontorbygget Eufemia bygges lengst øst, og blir Bjørvikas fasade for alle som kommer østfra. Bygget ligger ved Eufemias Plass, og her kommer også to flotte leilighetsbygg. Noen kvartaler lenger vest bygges Eufemias Hage, et spennende boligkvartal med byhage. De 145 leilighetene har alle balkong og deler en felles, solrik, frodig takterrasse med panoramautsikt over fjorden. Totalt skal OSU bygge ca. 1 500 boliger mellom Barcode og fjorden. 


Plassen ved boligprosjektet Eufemias Plass.

Norges mest attraktive

Oslo S Utvikling selger kontorer og boliger etter hvert som de er ferdige. Det eneste selskapet har beholdt gjennom utviklingen av Barcode, er næringslokalene på gateplan. Her arbeides det løpende med å leie ut lokaler til butikker, serveringssteder og andre som skal bidra til at Bjørvika blir et levende og spennende bymiljø for beboere, arbeidstakere og besøkende. Summen av kontorene, boligene og tilbudet på gateplan skal gjøre Bjørvika til Norges mest attraktive område.

Les mer på osu.no

Ja takk!

Jeg ønsker informasjon om boliger
og andre nyheter i Bjørvika.

Les mer i vår personvernerklæring

Takk for din interesse

Du vil motta en brekreftelse på e-post.
Vi vil holde deg informert om Bo i Bjørvika og hva som skjer i nabolaget rundt.