Fjordliv møter byliv

Fjordliv møter byliv langs havnepromenaden i Oslo. Den snart 4 år gamle ruten binder byen sammen fra øst til vest, og store deler av ruten strekker seg gjennom unike Bjørvika. Her er stoppestedene og mulighetene mange. Prøv sykkelstien, og bli kjent med det spennende nabolaget som ligger langs fjordkanten av Oslo.

Start turen på SALT Art & Music

SALT er et kunstprosjekt på Langkaia i Oslo som samler musikk, mat, kunst og kultur rundt spektakulære trekonstruksjoner designet av Sami Rintala. Sett deg på brygga ved SALT og nyt utsikten av Operaen, sjekk ut kultur- og konsertprogrammet eller test ut en av de største saunaene i verden, Árdna, som rommer opptil 80 personer. I saunaen kan du bestille noe forfriskende i baren, titte ut mot fjorden i vinduet langs badstuveggen samtidig som du kanskje hører på live DJ-musikk.

Parker med stil i sykkelstativet i Barcode

Området langs ruten er godt tilrettelagt for sykkel. Parker med stil på de arkitekttegnede sykkelstativene i Barcode. Mellom to høye bygninger finner du en egen sykkelstripe, utstyrt med 52 sykkelstativer, tegnet av MAD Arkitekter. Stativene er stiliserte sykler i børstet stål, og skal symbolisere et eget felt i et sykkelritt.

Slukk kaffetørsten på Åpent Bakeri

Hos Åpent Bakeri i Barcode kan du nyte ferskt bakverk, nybrent kaffe og et glass vin til smørbrødet.

Kjøl deg ned med et bad på Sørenga Sjøbad

På varme dager vrimler det av folk på populære Sørenga, som har blitt Oslofolkets favoritt på sommeren. Her kan du ta en forfriskende dukkert og det er barnebasseng, stupetårn og strand tilgjengelig.

Forbered deg på at du kommer til å bli sulten

Ta en matbit på Coyo, en av Oslos mest autentiske meksikanske restauranter. Her lager de guacamole ved bordet, og du lærer triksene i boka for å lage noe av det mest norske man kan spise – nemlig taco.

Avslutt turen med en is på PARADIS Gelateria

På brygga til Sørenga finner du iskrembaren Paradis. Fyll magen med frisk og ekte italiensk hjemmelaget iskrem, mens du tråkker deg gjennom byen.