Fjordliv møter byliv

Fjordliv møter byliv langs havnepromenaden i Oslo. Ta beina eller sykkelen fatt, og bli kjent med det spennende nabolaget Bjørvika!

Start turen på SALT Art & Music

SALT er et kunstprosjekt på Langkaia i Oslo som samler musikk, mat, kunst og kultur rundt spektakulære trekonstruksjoner designet av Sami Rintala. Sett deg på brygga ved SALT og nyt utsikten av Operaen, sjekk ut kultur- og konsertprogrammet eller test ut en av de største saunaene i verden, Árdna, som rommer opptil 80 personer. I saunaen kan du bestille noe forfriskende i baren, titte ut mot fjorden i vinduet langs badstuveggen samtidig som du kanskje hører på live DJ-musikk.

Parker med stil i sykkelstativet i Barcode

Området langs ruten er godt tilrettelagt for sykkel. Parker med stil på de arkitekttegnede sykkelstativene i Barcode. Mellom to høye bygninger finner du en egen sykkelstripe, utstyrt med 52 sykkelstativer, tegnet av MAD Arkitekter. Stativene er stiliserte sykler i børstet stål, og skal symbolisere et eget felt i et sykkelritt.

Slukk kaffetørsten på et av serveringsstedene

I Bjørvika er det lagt stor vekt på en høy andel serveringssteder på gateplan. Her er det en mengde ulike restauranter og kafeer, som Åpent Bakeri, VIN vinbar, I Baren gastropub, Nodee, The Vandelay, Holzweilers Cafe Platz og mange flere.

Stasjonsallmenningen og Vannfontenen

Stasjonsallmenningen strekker seg fra fjorden, gjennom Bjørvika og Barcode og opp til Akrobaten bro som leder over Oslo S sine sporlinjer over til Grønland. Allmenningen er en viktig ferdselsåre for å knytte Grønland og Bjørvika sammen. Det 45 meter brede torget lengst syd, grenser mot fjorden og er et generøst og hyggelig byrom og møteplass som inviterer til byliv og en rekke ulike aktiviteter. Her finner du blant annet et stort lekestativ, og en populær fontene.

Fonteneanlegget på Stasjonsallmenningen består av 36 dyser som kan programmeres med ulike farger, høyde på vannspruten, rytme og tilpasses til musikk. Her kan du oppleve rytmisk vanndans og et vakkert lysshow. Fontenen er spesielt vakker om kvelden når det fargerike lyset kommer til sin fulle rett.

Kjøl deg ned med et bad på Operastranda eller Sørenga Sjøbad

På varme dager vrimler det av folk på populære Sørenga, som har blitt Oslofolkets favoritt på sommeren. Her kan du ta en forfriskende dukkert og det er barnebasseng, stupetårn og strand tilgjengelig. Operastranda åpnet sommeren 2021, og ble en publikumsmagnet fra dag 1.

Besøk Bjørvikas egen bybonde på Losæter

Losæter er en kulturinstitusjon i en av Bjørvikas allmenninger, like ved Middelalderparken og Sørenga. Den er dedikert til urbant jordbruk og er initiert og utviklet av kunstnergruppen Futurefarmers. Området har en åker med urkorn, levende matjord, pallerkarmer, grønnsaksbed, kompostering og et skulpturelt bakehus.

Vennligst ta på kunsten!

Mellom bygningene i Bispevika finner du fire av Jeppe Heins velkjente kunstbenker som inngår i kunstprosjektet «Modified social benches». Benkene har uforutsigbare vinkler for å endre opplevelsen av å sitte. Dette inviterer til aktivitet og lek og som sosial møteplass. Som Jeppe Hein selv sier: Vennligst ta på og gå på kunsten! Benkene i pulverlakkert galvanisert stål er en kombinasjon av kunstverk og funksjonelt objekt, og er lette å få øye på med sin karakteriske rødorange farge.