Nyter balkongliv og morgenbad i Bjørvika


Med ny drømmeleilighet i Bjørvika, ligger alt til rette for morgenbad i Oslofjorden og solfylte kvelder på balkongen med bobler og venner for Vannkunsten-beboer Ingeborg Sandberg.


Da Ingeborg Sandberg vokste opp på en gård ved Mjøsa, var Bjørvika bare containerhavn og trafikkmaskin. Men etter at hun i 2011 flyttet til Oslo for å studere, tok det ikke lang tid før hun fikk opp øynene for at noe spennende var på gang ved Oslofjorden.

– Jeg kjøpte meg leilighet i Gamlebyen i 2013. Derfra fulgte jeg med på utviklingen ved fjorden i flere år, og jeg har lenge ønsket å flytte til Bjørvika, forteller Ingeborg.

– Bor der det skjer

Det var flere grunner til at Ingeborg var rask med å slå til da leilighetene i Vannkunsten kom for salg i 2018.

– Jeg visste jo ikke helt hva jeg gikk til. Men leiligheten lå både ved fjorden, Munchmuseet, Deichman, Operaen og midt i Oslogryta, men likevel litt skjermet, sier Ingeborg.

Ett år etter at hun fikk flyttet inn i sin splitter nye leilighet, er hun ikke i tvil om at det var et veldig riktig valg.

– Vannkunsten er blitt flott, det er jo som et mini-Venezia med kanalene mellom husene. Og arkitekturen er jo tydelig både inspirert av norsk fjell og fjord, blant annet med bygninger dekket av norsk skifer, sier Ingeborg.

Hun har raskt funnet seg til rette i sin nye del av byen.

– Vi bor litt i vår egen boble her nede ved fjordkanten. Jeg nyter å få være med på det nye Oslo og bo i sentrum, være der det skjer. Du finner jo alt du trenger like ved, det er restauranter og kafeer og butikker. Det kommer jo skole også.

Nyter nærheten til fjorden morgen og kveld

Også inne i sin 67 kvadratmeter leilighet har Ingeborg alt hun trenger for å stortrives. Fra en åpen kjøkken- og stueløsning, der mye lys slipper inn gjennom store vindusflater, vender leiligheten ut mot en stor balkong.

– Når jeg drar opp den store døren ut til verandaen, så blir balkongen en del av stuen, forteller Ingeborg.

Favorittspotten i leiligheten er nettopp balkongen, som store deler av året oppleves som en forlengelse av leiligheten.

– Jeg har kveldssol fra kl. 14–21 med utsikt mot Oslofjorden og Munchmuseet. Jeg inviterer ofte venner til å sitte på balkongen og drikke vin og spise, forteller Ingeborg.

Hun er selv blant dem som benytter seg ofte av bryggen rett utenfor Vannkunsten.

– Det er ut i morgenkåpe og hoppe rett i fjorden!

Soveromsutsikt mot Venezia

Fra de to soverommene i leiligheten, det ene til gjesterom og piano, har Ingeborg utsikt ned på kanalene mellom husene i Vannkunsten.

– Det er jo Venezia! Rett utenfor soveromsvinduet mitt er en av de mest populære plassene å ta bilder i Oslo, i den såkalte «Venezia-bukta», sier Ingeborg.

Nå gleder hun seg til å ta i bruk alle muligheter Bjørvika har å by på ettersom mer og mer står ferdig ved fjorden.

– Det har åpnet opp så mye nytt bare i løpet av det siste halve året, og byen begynner virkelig å ta form. Og nå åpner endelig Munchmuseet, med fantastisk restaurant med utsikt over hele fjorden!