Norges råeste Meny-butikk kommer til Bjørvika i 2023

Meny-kjeden har inngått en kontrakt med Oslo S Utvikling (OSU) om et lokale på 1700 m2 i det som skal bli Clemenskvartalet, mellom Middelalderparken og fjorden.

Kjedens flotteste

– Det er veldig vanskelig å finne slike lokaler til vår type fullsortimentsbutikker, som er så store og så nære sentrum. Du finner ikke et mer spennende sted i Oslo nå enn Bjørvika. Her skal vi lage en av kjedens flotteste butikker, sier markedsdirektør Jørgen Normann-Larsen i Meny.

Clemenskvartalet er inspirert av kvartalsbygg som man blant annet finner på Torshov og Majorstua, og den fargerike paletten har referanser til blant annet den historiske bebyggelsen under Ekebergåsen. Prosjektet ligger mellom Middelalderparken og fjorden, og vil få 265 leiligheter fordelt på to- tre og fireroms leiligheter. Totalt blir hele bygget på 39 000 kvadratmeter, med næringslokaler i første etasje. Innflytting er planlagt i 2023.

På bildet over, fra venstre: Maria Louise Rognerud i OSU, Jørgen Normann-Larsen i Meny, prosjektdirektør Rolf Erik Bugge i NorgesGruppen og megler Remi N. Olsen i Akershus Eiendom.

Stor nysgjerrighet

Det har vært stor nysgjerrighet blant boligkjøperne om hva slags dagligvare som kommer i området.

– Vi er veldig glade for at vi nå kan fortelle at det er Meny som kommer til Bjørvika, med alle kvaliteter en slik butikk innebærer. Det var Meny som kunne presentere de beste planene og hadde de høyeste ambisjonene for en fullsortimentsbutikk i Bjørvika, sier Maria Louise Rognerud, direktør for bygulv i OSU.

– Det er stor etterspørsel etter en dagligvarebutikk med et stort ferskvareutvalg her i Bjørvika. Undersøkelser blant boligkjøperne viser at dette er et tilbud som verdsettes aller mest i et nabolag, sier Rognerud.

Et viktig argument for Menys valg var muligheten til å påvirke utformingen av lokalene, før bygget er ferdig.

– Nå kan vi virkelig være med å bestemme, og lage noe som er helt tilpasset våre behov og ønsker. Målet er å utvikle det som skal bli en av Norges råeste dagligvarebutikker. Med en beliggenhet som dette er det også naturlig å satse ekstra på måltidsløsninger og andre servicekonsepter. Det kan for eksempel være lunsjkonsepter med såkalt «grab and go», med blant annet sushi, burrito og pizza, som vi har testet ut andre steder, sier Jørgen Normann-Larsen.