Rikt tilbud på gateplan i Bjørvika

Barcode, Sørenga og de øvrige områdene i Bjørvika tilbyr det beste av kulturopplevelser, rekreasjonsmuligheter og hyggelige serveringssteder.

I Bjørvika finner du et bredt utvalg butikker, restauranter, kafeer, treningssentre, gallerier, velværesalonger, og kulturtilbud. Spesielt det kulinariske tilbudet i området blomstrer, og hos de varierte serveringsstedene er menyene fulle av smaker fra hele verden.

Maaemo til Bjørvika

Trestjerners-restauranten Maaemo har etablert seg som en av verdens beste restauranter i sine lokaler rett ved togskinnene og Oslo Sentralstasjon. I februar 2020 tar stjernelaget turen over broen mot fjorden i Bjørvika. Her flytter de inn i 1400 kvadratmeter store lokaler i boligbygget Dronninglunden, rett ved den brede Stasjons-allmenningen.

– Maaemos flytting gir et signal om at området ved fjorden er akkurat så attraktivt som vi ønsker. Vi får kontinuerlig henvendelser fra både nasjonale og internasjonale aktører om å leie lokaler her, og trykket har økt betydelig den siste tiden, sier Bygulvsdirektør Maria Louise Rognerud i Oslo S Utvikling, som opplever en økende interesse for Bjørvika.

– Vi ser frem til å få på plass flere andre kvalitetsbevisste aktører, og vi skal selvsagt sørge for en bredde, slik at Bjørvika byr på alt fra stjernerestauranter til nabolagskafeer, sier Rognerud.

Serveringssteder og butikker