I grålig vintervær blomstrer bygulvet i Bjørvika


Ikke nok med at alt nord for Bispekilen og helt inn til Oslo S blir ferdigstilt i 2020. Nå åpner et bugnende utvalg av nye restauranter og butikker dørene i Bjørvika, her blir det noe for enhver smak.


På Bjørvika-menyen finner du både japansk ramen, italiensk pizza, en klassisk burger og tre-stjerners måltider. I tillegg til en rekke nye spisteder, er det flere butikkåpninger rett rundt hjørnet. Allerede i mars kan du besøke Jernia og den eksklusive klesbutikken Cavour.

DRØMMELOKALET: Butikkeier Sebastian Scharnke og Cavour-ansatt Ida Danielsson, gleder seg til å åpne dørene og ta imot naboene i flunkende nye lokaler på Stasjonsallmenningen.


Bydelens første klesbutikk for dame

Cavour-gründerne Sebastian og Richard Scharnke åpner sin femte butikk i mars. Den holder hus i det de selv kaller for Bjørvikas beste lokaler, og blir den første butikken i området hvor det selges dameklær.

– Vi var blant de første som signerte kontrakt og fikk velge lokale. Når vi så dette var det helt klart for oss at det var her vi skulle flytte inn. Vi mener at vi har fått områdets beste lokaler! Vi tror konseptet vårt kommer til å passe godt til de som bor og jobber her, forteller Sebastian Scharnke.

På spørsmålet om hvorfor de valgte å legge den neste butikkåpningen til Bjørvika er svaret klart.

– Bjørvika kommer uten tvil kommer til å bli Oslos kuleste område. Selv om det er en risiko så er vi trygge på suksess – det kommer enten til å gå bra eller veldig bra, sier Scharnke.

Koie Ramen og Maaemo (t.v), Talormade og Villa Paradiso (t.h).
Slideshow foto: VisitOSLO/Anders Husa - andershusa.com


Matopplevelser du kan glede deg til


Maaemo

Maaemo har blitt anerkjent med tre stjerner i Michelin-guiden, som den eneste i Norge. De åpner dørene til «nye» Maaemo i fem ganger så store lokaler 24. februar. I forbindelse med den nye åpningsdatoen fortalte restauranteier, Esben Holmboe Bang, til Aftenposten at stedet skal representere deres univers – stort og samtidig intimt.


Maaemos lillesøster
Ikke nok med én Maaemo-nyåpning – Dagbladet kunne tidlig i januar avduke nyheten om at Holmboe Bang, åpner et mer folkelig restaurantkonsept i Bjørvika. Navnet er ennå ukjent, men åpningen er forventet i april. Konseptet blir enklere, og menyen skal speile råvarer, årstiden og kokkens egne ønsker.


Koie Ramen
Det populære suppekjøkkenet Koie Ramen, har nettopp åpnet sin andre restaurant på Munch Brygge. Her får du servert autentisk ramen med en klassisk meny og hjemmelagde nudler.


Villa Paradiso
Det er 15 år siden Villa Paradiso åpnet dørene til den første restauranten på Grünerløkka. Nå er det Munch Brygge i Bjørvika som står for tur. Her vil du få servert autentisk napolitansk pizza, med langtidshevet bunn bakt i steinovn, hjemmelaget tomatsaus, mozzarella og ferske råvarer. De populære pizzaene har blitt en favoritt hos mange, og lokalene er som regel fylt med sultne og forventningsfulle gjester.


Talormade
Hos Talormade får du servert hjemmelagde donuts og ferskbrent kaffe fra deres eget brenneri. "Talor&Jørgen" åpnet på Youngstorget i 2017, og nå tar Talor suksessen videre til Bjørvika. På Stasjonsallmenningen, nærmere bestemt i Vannkunsten, kan du nyte klassiske amerikanske donuts med helt nye vrier. Konseptet vil bære preg av «good vibes, good times, lovely people and delicious snacks».


Munchies
Fra 15. februar får du servert Munchies-burgere på Munch Brygge. Konseptet er enkelt – digg burger i uformelle omgivelser. Her får du maten servert på amerikansk vis, i en liten kurv. Burgerkjeden var den første i Norge som serverte Beyond Burger™, som har blitt en ledestjerne i det stadig voksende markedet for vegetarianske og veganske kjøttsubstitutter.


The Juicery
The Juicery byr på gode vibber, kaldpresset juice og skikkelig god plantebasert mat! Allerede 1. mars kan du regne med ferskpresset juice til frokosten på Munch Brygge. Alle produktene er 100% plantebaserte, glutenfrie, meierifrie, raffinert sukkerfri, uten tilsetningsstoffer eller konserveringsmidler - og lager alt helt naturlig.