I 2020 åpner Bjørvika!

– Det neste året blir en milepæl for utviklingen i Bjørvika! Alt nord for Bispekilen og helt inn til Oslo S vil bli ferdigstilt, sier Andreas Øvsthus, daglig leder i Røisland & Co.

Store deler av havnepromenaden vil stå klar i løpet av året, og allerede til våren vil beboerne og andre besøkende kunne ta området i bruk. Samtidig kan man glede seg til åpningen av Munchmuseet, Deichmann og stjerne-restauranten Maemo.


Den nye bydelen ved fjorden

Andreas Øvsthus jobber med boligsalg i Bjørvika på vegne av Oslo S Utvikling, og er tett på utviklingen i området. Hans inntrykk er at de som har valgt å flytte til Bjørvika er ivrige brukere av området og byen.

– Beboerne i Bjørvika er folk i alle mulige livssituasjoner. De er brukere av byen – i­kke bare av kulturtilbudene, men også restaurantene, de urbane omgivelsene og alt det andre Oslo har å by på. Turmuligheter i det grønne er også like ved, både gangavstand til Ekebergparken og t-banen direkte til marka. En av Bjørvikas mest unike kvaliteter er at du kan bo i en helt ny bydel ved fjorden, men også rett ved Norges største kollektive knutepunkt. Herfra kommer du deg hvor som helst, forteller Øvsthus.

I 2020 åpner Bjørvika!

Ekspert på Bjørvika: Andreas Øvsthus er ekspert på nyboligprosjekter i Oslo og Akershus, og har lang erfaring med boligprosjektene i Bjørvika.


Ser åpningen fra første rad

Dronninglunden er et av byggene som nylig har blitt ferdig og fylt opp med nyinnflyttede. Det er nå bare en håndfull ledige leiligheter igjen.

– Timingen for å flytte inn i Dronninglunden er perfekt! Store deler av området kommer til å sette seg i løpet av 2020, og du kan virkelig se hva Bjørvika har å by på. Du får se alt fra første rad om du flytter inn i Dronninglunden, forteller Øvsthus.


– Gir deg samme følelse som verdensbyene

Dronninglunden ligger sentralt i Bjørvika ved Stasjonsallmenningen som strekker seg gjennom Barcode og ned til fjorden.

– Dette er et fantastisk bygg. Her blir du møtt med lekre inngangspartier, og er bare en heistur unna 360-graders utsikt over hele Oslo. Du kan ta morgenkaffen på balkongen med utsikt over fjorden og Munchmuseet til venstre, og Barcode til høyre. Leilighetene gir deg den sammen følelsen som i verdensbyene, med store vindusflater hvor byen ligger og venter utenfor, sier Øvsthus.

I løpet av neste år vil mange ettertraktede næringslokaler vekkes til live, det hesteskoformede bygget ligger bare et steinkast unna.

– Bjørvika er pulserende, det skjer mer enn en og annen utskiftning av butikken på hjørnet. Ved å flytte hit er kjøperne med på å skape en ny og levende bydel. Det er mange som synes det er spennende, forteller Øvsthus.


Romselig, lun og moderne: I leilighetene i Dronninglunden kombineres innslag av naturlige materialer med moderne kjøkkeninnredning fra HTH og en stilig baderomsinnredning i nordisk stil.

– Fra daglige gjøremål til rekreasjon

Andreas Øvsthus tilbringer selv mye tid i Bjørvika og møter ofte på boligkjøpere i nabolaget.

– Bjørvika er for de som er glad i den sømløse hverdagen, fra daglige gjøremål til rekreasjon. Du har alt i nærheten, som for eksempel et rikt utvalg av kjøkken på gateplan. Jeg treffer ofte beboerne på kaféer eller restaurantene i området, avslutter Øvsthus.

I 2020 åpner Bjørvika!