Høy miljøstandard på alle Bjørvika-boliger

Kjøper du ny bolig fra Oslo S Utvikling i Bjørvika, er du garantert et hjem med høy klima- og miljøkvalitet i alle ledd. Alle boligene kommer med Europas fremste miljøsertifisering BREEAM.

Beliggenheten rett ved fjorden og helt sentralt i Oslo er en av de viktigste grunnene til at mange velger å flytte til Bjørvika. Flere og flere er imidlertid også opptatt av å sikre seg en klima- og miljøvennlig bolig. I Bjørvika får du begge deler, førsteklasses beliggenhet og høy miljøstandard, forteller boligdirektør i Oslo S Utvikling (OSU), Lars Holm.

– Våre boligkjøpere skal oppleve høyest mulig bokvalitet på alle områder, også når det gjelder boligens miljøavtrykk. Derfor bygges alle nye OSU-boliger i Bjørvika i henhold til Europas ledende miljøsertifisering, BREEAM, sier Holm.

Leverer miljøkvalitet til beboere ved fjorden

Når OSU bygger ut nye leiligheter i Bjørvika, følger de den norske tilpasningen av miljøsertifiseringen BREEAM, BREEAM NOR. Det innebærer at det stilles svært strenge miljøkrav i alle ledd av boligutviklingen. Det kommer deg som boligkjøper til gode. De strenge kravene gjelder standarden på alt fra helse- og inneklima, energi, transport, vann, materialbruk, avfallshåndtering, arealbruk, økologi og forurensning.

– Våre boligkjøper får dermed leiligheter bygget med høye standarder som gir renere luft inne, fravær av miljøgifter, et allergivennlig bomiljø og rikelig med dagslys. Det innebærer også bedre energieffektivitet som gir lavere energikostnader, gode uteoppholdsarealer, kvalitetssikret akustikk, lett tilgjengelig kollektivtransport samt god elbil- og sykkelparkering, forteller Holm.

FOTO: Fasader, takterrasse og interiør fra BREEAM-sertifiserte Vannkunsten, Dronninglunden, Eufemias Plass Vest og Eufemias Hage i Bjørvika.


Klimavennlig boligutvikling

Ettersom BREEAM NOR stiller strenge miljøkrav til hele byggeprosessen, kommer de høye standardene også klimaet vårt til gode.

– Ved å innfri alle de strenge kravene for miljøsertifiseringen fra BREEAM NOR, slår vi to fluer i en smekk: Bokvaliteten øker for alle våre boligkunder, og vi tar best mulig hensyn til klima i alle ledd av boligutviklingen. Dette er svært viktig for OSU med tanke på å bidra til en bærekraftig boligutvikling. Byggebransjen står per i dag for en betydelig del av verdens klimagassutslipp, forteller Holm.

Miljømessig boligkvalitet i alle ledd

Nylig ferdigstilte Eufemias Plass Syd i Bjørvika er blant de første boligbyggene i Norge som er bygd etter miljøstandarden BREEAM NOR. Her flytter nye boligeiere inn i et bygg der klimahensyn og miljøkvalitet har stått i fokus fra første spadetak, og helt frem til detaljering av interiør og beplantning på takterrassen. Beboerne opplever dette blant annet i form av energieffektive løsninger i alt fra hvitevarer til tidsstyrt utebelysning. Det er beplantning med lokale plantearter og minimalt med plantevernmidler på grønne tak og i gårdsrom. Beboerne har også tilgang til en egen bildelingsordning.

FOTO: BREEAM-sertifiserte Eufemias Plass Syd.

Fakta om BREEAM:

Verdens eldste (1990) og Europas ledende miljøsertifiseringsverktøy for bygninger. BREEAM-NOR er den norske tilpasningen av BREEAM og bransjens eget verktøy for å måle miljøprestasjon, utviklet av Grønn Byggallianse i tett samarbeid med bygg- og eiendomsnæringen i Norge. Formålet er å motivere til bærekraftig design og bygging gjennom hele byggeprosjektet, fra tidlig fase til overlevert bygg. Et BREEAM-NOR sertifikat utstedes i fem nivåer; Pass, Good, Very Good, Excellent og Outstanding. Internasjonale studier viser at BREEAM-bygg blant annet har høyere markedsverdi, høyere leieinntekter, lavere driftskostnader og økt brukertilfredshet.

Bjørvika kart
Oslo Sentralstasjon
close button

Oslo Sentralstasjon

Norges største kollektivknutepunkt ligger i gåavstand til Bjørvika. Her finner du alle former for kollektivtransport som trikk, buss, t-bane og tog. I løpet av de neste årene vil sentralstasjonen oppgraderes i stor stil, noe som vil øke effektiviteten og attraktiviteten for hele området.

Deichman bibliotek
close button

Deichman bibliotek

Landets nye hovedbibliotek er mer enn et tradisjonelt bibliotek, og byr blant annet på utstillinger og kulturelle aktiviteter. Huset har over 1000 sitteplasser i store åpne arealer fordelt over 6 etasjer, rom for studier eller avslapning, verksteder, kinosal, podkaststudio og over en halv million bøker. Du finner også restaurant i 1. etasje og kafé med takterrasse i 2. etasje. Deichman holder åpent kl. 08-22 på hverdager og kl. 10-18 i helgene.

Den norske opera og ballett
close button

Den norske opera og ballett

Det ikoniske Operahuset tegnet av Snøhetta arkitekter er allerede godt etablert i Bjørvika, og feiret 10-års jubileum i 2018. De varierende ballett- og operaforestillingene er svært populære og ofte utsolgt lang tid i forkant. Taket er også et yndet sted for å nyte solen og utsikten. Her kan du også oppleve utendørskonserter en gang i blant. Bygget har to restauranter og en solrik uteservering.

Munchmuseet
close button

Munchmuseet

Det nye Munchmuseet vil vise kjente, faste utstillinger som representerer Munchs liv, men også varierende utstillinger som viser nye sider ved Munch. Museet skal også låne inn spennende utstillinger fra utlandet, så det vil ofte være flere parallelle utstillinger. Med 13 etasjer, hvorav syv dedikert til utstillinger, byr museet på et rikt utvalg kunst kl. 10-22 hver dag. Museet åpner i 2020.

Clarion Hotel Oslo
close button

Clarion Hotel Oslo

Bjørvikas nye hotell har fokus på kunst, lekker mat og opplevelser, og kan skryte av unik beliggenhet rett ved Oslo S, Munchmuseet og Operaen. Hotellet har 255 rom, suiter, konferansefasiliteter og treningsrom. På gateplan finner du restaurant- og barkonseptet Kitchen & Table, samt to barer og en fantastisk uteservering. En permanent kunstsamling kompletteres med utstillinger og arrangementer.

Boliger kommer for salg
close button

Boliger kommer for salg

Fra 2020 til 2025 skal dette området utvikles, og flere unike boligprosjekter vil komme for salg i Bjørvika. Kontakt salgsteamet for informasjon om fremdrift.

Barne- og ungdomsskole
close button

Barne- og ungdomsskole

Den nye barne- og ungdomsskolen vil etter planen stå ferdig i 2022. Skolen vil ha plass til 840 elever, og får to klasserekker på barnetrinnet og fire klasserekker på ungdomstrinnet. Skolen vil ligge langs det grønne rekreasjonsområdet Kongsbakken. Det er Utdanningsetaten, Undervisningsbygg, HAV Eiendom og Bjørvika Infrastruktur som planlegger prosjektet. En flerbrukshall er også foreslått regulert inn på området.

Middelalderparken
close button

Middelalderparken

Oslo ble grunnlagt i år 1048 av Harald Hårdråde, der Akerselva og Alnaelva renner ut i fjorden i Bjørvika. Her levde handelsfolk, håndverkere og sjøfolk tett, og skip fra fjerne strøk la stadig til i havnen. Middelalderparken ble etablert for å gi befolkningen bedre tilgang til ruinene som er bevart fra Middelalderen. Ruinene man kan se er fra Clemenskirken, Mariakirken og Kongsgården. I vest ligger vannspeilet. Dette markerer Alnaelvas opprinnelige utløp.

Barcode
close button

Barcode

De 12 høyhusene som til sammen danner Barcode, har blitt et ikonisk skyline-motiv for nye, moderne Oslo. Byggene byr på mer enn spektakulær arkitektur; på gateplan finner du over 30 restauranter, butikker, gallerier og tjenestetilbud. Flere av byggene er rene kontorbygg for noen av landets fremste bedrifter, men du finner også 397 boliger i Barcode. Byggene har individuell form, høyde og karakter for å skape en spennende variasjon i arkitekturen.

Allmenninger og offentlige rom
close button

Allmenninger og offentlige rom

Et av de mest sentrale byplanmessige grepene for Bjørvika er de syv allmenningene som strekker seg som åpne forbindelser gjennom Bjørvika ned til fjorden og havnepromenaden. Allmenningene opparbeides med høy kvalitet og vil få variert innhold og funksjon. Noen tilrettelegges for aktivitet, servering og handel. Andre er ment for rekreasjon, sport og naturopplevelser. Uterommene ferdigstilles i takt med bebyggelsen rundt.

Havnepromenaden
close button

Havnepromenaden

Oslos Havnepromenade blir 9 kilometer lang fra Frognerkilen i vest til Alnas utløp i øst når den står ferdig. Den sammenhengende promenaden vil gå langs hele sjøfronten i Oslo, og får varierte tilbud gjennom året. Den utformes slik at den blir allment tilgjengelig hele døgnet og tilpasset alle brukergrupper.