Meld interesse
Familie

En grønn bydel


Bjørvika gir muligheter for fantastiske naturopplevelser midt i byen.
Her får du tilgang til fjorden og ulike grøntområder som Middelalderparken, Havnepromenaden, Ekebergparken og Sørenga sjøbad. Vil du litt lenger avsted er Oslo S og annen, miljøvennlig kollektivtransport like i nærheten.
Rik beplantning, brede gater, luftige rekreasjonsområder, miljøvennlige løsninger og begrenset biltrafikk - Bjørvika som bydel tar hensyn til miljøet.

De syv allmenningene

Bjørvika strekker seg fra Kvadraturen i vest, Oslo S i nord, Gamlebyen i øst og Ekebergskrenten i sør. Den nye og moderne bydelen ble planlagt under ett for å sikre kvalitet med gode byrom, åpne plasser, utsikt og tilgjengelighet til sjøen. Dette har de fremtidsrettede utbyggerne fått til takket være de syv allmenningene som binder byen og Oslofjorden sammen. 

Aktivitet og avkobling

Bjørvika får fine offentlige byrom i form av syv allmenninger, som strekker seg som åpne forbindelser gjennom området og ned til fjorden og havnepromenaden. Når havnepromenaden­ står helt ferdig, vil den være 9 km sammenhengende fra Frognerkilen i vest til Alnaelvas utløp i øst. Almenningene blir luftige pusterom, med variert innhold og utforming. Noen vil by på muligheter for høy aktivitet, lek, servering og handel, andre vil være tilrettelagt for rekreasjon og naturopplevelser. 

Ved Munchmuseet og Akerselvas utløp blir det rekreasjonsområde og uteservering, og ved Operaen kommer Bjørvikas største byrom som blir et samlingssted for kulturelle begivenheter.

arrow downarrow downarrow right
Visste du? Ordet Allmenning er gammelnorsk og betyr "alle menn" eller «et felles område alle har bruksrett til». Begrepet er tatt i bruk i Bjørvika for å understreke at dette er byrom, plasser og gater som skal være til glede for hele befolkningen.
munchmuseet-sett-fra-akerselvaallmenningen AKERSELVALLMENNINGEN: Her kommer et rekreasjonsområde og det nye Munchmuseet. ILLUSTRASJON: Estudio Herreros

Sykkel- og gågater

Gatene Operagata og Rostockgata vil i området fra Stasjonsallmenningen til Kongsbakken bli opparbeidet som brede gå- og sykkelgater. De grønne gaterommene er formet med hensyn til myke trafikanter, i tillegg til at det er tilrettelagt for gode sol- og skyggeforhold, uteservering og øvrig trafikk som taxi og varelevering. Gjennomkjøring med personbil blir ikke tillatt.

Dronning Eufemias gate

Gaten som er oppkalt etter Eufemia; Norges middelalderdronning fra 1299 til 1312, er en attraksjon i seg selv, med 300 trær av 50 ulike arter fra hele verden plantet parallelt med trikkeskinnene, restaurantene og butikkene som strekker seg langs hele gaten.

 


Havnepromenaden

I Bjørvika er kultur, spisesteder og opplevelser innen en armlengdes avstand, og Sørengkaia er et supert utgangspunkt for søndagsturene. Fra fjordkanten kan man ta turen langs Havnepromenaden og spise på restauranter med menyer fra nær sagt alle verdenshjørner. Du kan også oppleve det beste Norge har å by på av kultur i Operaen og flere gallerier. I 2020 åpner også det nye Munchmuseet og Deichmanske hovedbibliotek.

På sommeren kan du slappe av med bading og piknik på Sørenga sjøbad, som har blitt kåret til et av Europas fineste. Og hvorfor ikke ta båten til Hovedøya fra Rådhusbrygga? Den tar bare ti minutter.

Når havnepromenaden står helt ferdig, vil den være 9 km sammenhengende fra Frognerkilen i vest til Alna i øst.

Barcode sjømat

Bolig i Bjørvika

Når bydelen er ferdigstilt med sine 1 000 000 kvm og 5000 boliger, vil nærmere 8000 mennesker bo her. Et viktig prinsipp under planleggingen av Bjørvika har vært at det skal være en grønn bydel der barn, unge og familier kan bo, leve og trives. Det har utbyggerne fått til med gjennomtenkte løsninger for bygningene og boligene.

Stikkordene er blant annet spektakulære takterrasser og frodige hager. Eufemias Plass Vest får til og med en treningsarena på taket. Boligene tar hensyn til miljøet og stiller høye krav til materialvalg, lys, lyd og energiøkonomisering.

Eufemias Plass Syd

Ja takk!

Jeg ønsker informasjon om boliger
og andre nyheter i Bjørvika.

Les mer i vår personvernerklæring

Takk for din interesse

Du vil motta en brekreftelse på e-post.
Vi vil holde deg informert om Bo i Bjørvika og hva som skjer i nabolaget rundt.