Fant drømmeleiligheten i Vannkunsten

– Hver dag i Bjørvika er spennende, og jeg oppdager hele tiden noe nytt, sier Adalone (45). I år flyttet hun inn i sin helt nye leilighet i Vannkunsten i Bjørvika.


Det meste av livet har hun tilbragt i Stavanger. Men noen få år i Oslo i barndommen og studier her på slutten av 1990-tallet vekket en tanke i henne. Hun skulle tilbake til Oslo.

– Hver gang jeg har besøkt noen i Oslo har jeg opplevd en stor lykke. Jeg er veldig glad i Stavanger, men hovedstaden har så mye mer å by på. Da denne muligheten dukket opp i Bjørvika, klarte jeg ikke å si nei, sier hun entusiastisk.

Personlig stil

– Vannkunsten er et unikt prosjekt, med veldig spennende arkitektur og høy kvalitet i alle materialer. Jeg liker også veldig godt at det tilfredsstiller strenge miljøkrav. Men best av alt er plasseringen, midt i Oslo og rett ved sjøen. Det hadde jeg aldri trodd jeg kunne få kjøpt. Men nå sitter jeg her, sier Adalone med et bredt smil.

Leiligheten på 56 kvadratmeter har hun innredet i en personlig stil, med en miks av nytt og brukt. Mye hadde hun fra før, etter å ha solgt et gammelt hus i Stavanger. En hylle og stoler kjøpte hun av en nabo der, og seng og sofa ble kjøpt inn nytt.

– Jeg har forsøkt å skape en ro i leiligheten, med jordtoner og en neddempet skandinavisk stil, men innslag av litt japansk zen. Nå trives jeg helt utrolig bra, og savner ikke det store, gamle huset, sier hun.

MIDT I SMØRØYET: Adalone har funnet drømmeleiligheten i Vannkunsten i Bjørvika. – Her er jeg nær alt, sier hun. (Foto: Katrine Lunke, Apeland)


Elsker mattilbudene

På balkongen har Adalone virkelig funnet roen. I en plassbygget sofa, full av puter, nyter hun at sommeren nærmer seg.

– Jeg er veldig glad i å bare sitte her og nyte, gjerne med et glass vin. Heldigvis har jeg fått til et par besøk av venner, og gleder meg til det kan bli mer av det. I tillegg elsker jeg å besøke de mange spisestedene og butikkene i Bjørvika. Det har blitt mange frokoster på The Vandalay. Nodee i Barcode er en favoritt, med veldig god asiatisk mat. Sushien hos Sumo rett ved leiligheten er nydelig, og jeg gleder meg til å prøve indisk «fine dining» på Nimbu, sier Adalone, og legger ikke skjul på at hun elsker å prøve de nye tilbudene som dukker opp. Samtidig er hun også glad i å gjøre det enkelt.

– Ofte tar jeg med en kopp kaffe ned på brygga, nyter livet og ser ut over vannet. Det er ikke så verst det heller.

I fjor fylte hun 45 år, og hadde håpet å få samle venner til en fest. Foreløpig er alt utsatt, men Adalone har likevel en plan.

– Her i Vannkunsten har vi et stort fellesrom med kjøkken, som alle de ni husene har tilgang til. Det kan vi leie hvis vi ønsker, og tanken er å arrangere bursdagen min her med en gang flere kan møtes.

Fine turområder

Adalone mener hun ikke kunne drømt om en bedre plassering av leiligheten. – Jeg kan bade eller padle kajakk kun meter fra utgangsdøren min, og det er jo kult i seg selv. Så er området fullt av kultur, som Operaen og Munchmuseet. Middelalderparken og Deichman er rett ved, og det er en kort spasertur bort til Karl Johansgate eller Oslo S. Det er veldig hyggelig å gå tur i området her, og jeg har vært flere ganger på Ekebergåsen, og besøkt både parken og restauranten. Listen er nesten for langt til å prøve å oppsummere hva dette området har å by på, sier Adalone.

Selv om hun trives i sitt eget selskap, er det menneskene her som fascinerer henne mest.– Folk er så hyggelige, både de som jobber her og de som bor her. Nå gleder jeg meg til å vise alt dette til venner jeg skal ha på besøk. Sitte på terrassen, dingle med beina på brygga eller gå på restaurant. Mulighetene er uendelige, og jeg skal benytte meg av så mange som mulig, sier hun med et stort smil.


Neste kapittel i historien om Bjørvikas mest særegne boliger, er Vannkunsten Syd som lanseres senere i år. Registrer deg som interessent, så holder vi deg informert om fremdrift og salgsstart.

Meld interesse for boliger

Ja takk! Jeg ønsker informasjon om boliger i Bjørvika

Dersom jeg ikke lenger ønsker å motta informasjon, kan jeg når som helst melde meg av. Les mer i vår personvernerklæring.

Vi behandler forespørselen din

Takk for din interesse!

Du er nå registrert som interessent og vil bli kontaktet av en av våre meglere med mer informasjon om boliger i Bjørvika.

Registreringen er ikke fullført. Prøv igjen.