Familien på bryggekanten

Bergur Thorsteinsson Briem og Lina Grundström er noen av de første som har flyttet inn i sin nye leilighet i Vannkunsten. Sammen har de sønnen Örn på to år, og en nyfødt liten gutt som kom til verden bare noen dager før innflytting.

- Vi har sovet veldig godt tross alt, forteller Bergur og humrer.

Hvordan var første natt i ny leilighet?

- Vi fikk barn torsdagen før vi flyttet inn, så vi flyttet inn med et nytt familiemedlem. Jeg kan jo ærlig innrømme at det har vært litt styr, med mest fokus på barnet og hvordan det går. Men vi sov veldig godt, her er det stille og rolig og vi har det bra, sier Bergur.

Hva jobber dere med?

- Begge er arkitekter og jobber i kvadraturen. Vi kjente til arkitektene bak Vannkunsten-prosjektet fra før, og hadde stor tro på at dette kom til å bli bra. Det har det blitt også, understreker Bergur.

Hvordan blir det å ha barn i Bjørvika?

- Jeg tror det blir fantastisk! Det var veldig deilig å få barnehageplass på Sørenga rett over broen her. Nå kan vi gå for å levere i barnehagen og gå til jobb. Både Deichman bibliotek og Munchmuseet har barneavdelinger, og jeg ser for meg at vi kan ta med barna for å lære og male for eksempel. En annen viktig faktor er at det ikke er trafikk rundt oss. Det er bilfritt på alle kanter, og det er gangvei og bro over til barnehagen.

Vår eldste sønn begynner å bli så gammel at vi snart kan dra på tur med båt over til øyene, og med en nyfødt er det superdigg å bare rulle innom en kafe og sitte der og kose seg. Også har vi jo selvfølgelig Sørenga med familiestrand og sjøbad, der er det veldig fint for barna. Vi kommer til å bli medlem i DNT og benytte oss av det varierte tilbudet der, legger Bergur til.

Hva tror du blir det beste med å bo i Bjørvika?

- For oss funker det kjempebra i forhold til jobb, og at vi kan leve det bilfrie livet vi ønsker oss med gangavstand til alt vi trenger i hverdagen. Det beste er nok det sentrale, og at vi enkelt kan reise hvor som helst og besøke venner og familie, det er helt fantastisk, sier Bergur.

Hvordan fant dere ut at det var i Bjørvika dere hadde lyst til å bo?

- Siden begge jobber som arkitekter følger vi nøye med når nye boligprosjekter dukker opp. Vi skulle egentlig ikke flytte, fordi vi trivdes veldig bra på St. Hanshaugen der vi bodde. Plutselig så vi en leilighet som var så spesiell at vi bestemte oss for å slå til. I Bjørvika kunne vi ha en livsstil som vi ikke hadde fra før, og som vi fikk veldig lyst til å ha, forteller Bergur.

Hvordan var ventetiden på ny leilighet, fra dere kjøpte til dere flyttet inn?

Det er litt surrealistisk. Du kjøper noe på en tegning, også venter du i nesten tre år før det blir ferdig. Når man kjøper noe så langt fram i tid så lever man fortsatt sitt gamle liv frem til man tar over leiligheten. Det er først når det nærmer seg overtagelse at det blir ordentlig spennende.

Den som venter på noe godt venter ikke forgjeves, og nå sitter vi her med en kald en i hånda og nyter kveldssolen på egen brygge. Vi gleder oss veldig til å bruke bryggen mer aktivt når vi kan komme til med kajakk. Jeg må si at jeg syns arkitektene her har gjort en fantastisk jobb, avslutter Bergur.