Dyrker frem økende trivsel i Bjørvika-barnehagen

Både barn og voksne i Strekkoden barnehage inspireres av nærmiljøet i Bjørvika. Etter to års drift gir det fornøyde foreldre, barn og ansatte og en av byens lengste ventelister.

– Hipp hurra for Strekkoden! stemmer glade barnehagebarn i, mens flagg og is vaier i sensommervinden.

Sammen med resten av ungene i barnehagen, feirer de at det 14. august var to år siden Strekkoden åpnet sine dører i Barcode i 2017.

– Her har alt gått som smurt fra dag én, så det er all mulig grunn til å feire toårsdagen til Strekkoden, sier styrer Liv Engebretsen.

Besøker kulturtilbudene i Bjørvika

For de 56 heldige barna fra 1 til 5 år som har sitt daglige virke i barnehagen i Barcode, er kultur og nærmiljø to viktige stikkord.

– Vi bryr oss om musikk og kunst og satser veldig på å bruke våre nærområder, forteller Engebretsen.

Bjørvika byr på mange kulturelle muligheter for Strekkoden.

– Barna har for eksempel vært på Operaen og fått prøve å danse litt fra Svanesjøen på scenen sammen med profesjonelle dansere. Og vi har vært på flere utstillinger på Kunsthall Oslo. Når Deichman og Munchmuseet åpner, kommer vi til å være flittige gjester der også, forteller Engebretsen.

Barna dyrker sin egen mat

Strekkoden har imidlertid ikke bare sitt eget rom for kunst, «Kunsthallen», der historiske lekeskulpturer fra en utstilling på Kunsthall Oslo har fått plass. Barna har også sin egen parsellhage i det nærliggende området Herligheten.

– Der dyrker vi vår egen mat, som for eksempel rabarbra, jordbær, urter og solbær. I tillegg har vi opplæring i Bakehuset, der barna får lære å lage sin egen pizza, sier styrelederen.

Dyrkingen er også tatt med hjem til barnehagen, der barna dyrker urter i blomsterkasser som står i lekeområdet ute.

– Barna går ut og plukker persille i kassene som vi bruker til måltidene vi spiser i barnehagen, forteller Engebretsen.

Scorer høyt blant foreldrene

Den populære barnehagen har stort sett unger som bor på Sørenga, Barcode og Grønland. I tillegg er det flere som har foreldre som jobber i Bjørvika.

– Både barna og ansatte trives godt. Og foreldrene gir oss veldig høy score i undersøkelsene, sier Engebretsen.

Styrer Liv Engebretsen i Strekkoden barnehage.