Derfor valgte vi å flytte til Bjørvika

Mange tusen mennesker flytter nå inn i den nyeste delen av Oslo sentrum. Seks nyinnflyttede forteller hvorfor fjordutsikt og sentral beliggenhet bare er en liten del av det som gjør dem til lykkelige Bjørvika-beboere.

Fra Holmlia til Bjørvika: Siri Anne Mørk og Knut-Helge Knutsen

– I Bjørvika er det kort vei til alt

– Det er veldig artig å se et område i så stor forandring. Hvor ofte får man egentlig muligheten til å være med på utviklingen av en helt ny bydel? I helgene går vi ofte opp på takterrassen og ser på hva som har skjedd den siste uken, sier Siri Anne Mørk og Knut-Helge Knutsen.

I slutten av juni flyttet de fra et rekkehus på Holmlia til en 4-roms leilighet i Eufemias Plass Vest.

– Vi var veldig lei av å kjøre tog. Det var som regel fullpakket og forsinket. Nå kommer vi oss raskt og enkelt til jobben, og i byen er vi jo allerede, sier de.

– Her er det kort vei til alt. Vi er veldig sosiale og treffer ofte venner her i nærheten. Og så er det deilig å slippe å ta det siste toget hjem, vi kan bare spasere den korte turen hjem.

Før valget falt på Bjørvika, så de på boliger både på Frogner og Ensjø. Men nærheten til sentrum, restauranter, kafeer, butikker og sjøen gjorde at valget til slutt falt på Bjørvika.

– Vi bruker store deler av Bjørvika. Blant annet trener vi på SATS i Barcode, ser fotball på puben Pokalen og går mye turer i området, forteller paret.

Fra Nordstrand til Bjørvika: Jeanett og Kornelius Try.


Falt for det totale Bjørvika-tilbudet

– Det var det totale tilbudet vi falt for, sier ekteparet Jeanett og Kornelius Try. De omtaler seg selv som byfolk, og ville nærmere byen. I midten av juni flyttet de derfor ut av tomannsboligen på Nordstrand og inn i en 4-roms leilighet på 135 kvadratmeter i Eufemias Plass Vest.

Fra balkongen har de utsikt mot Barcode.

– Jeg liker det urbane og har blitt veldig glad i den utsikten. Solforholdene her er også veldig gode. I tillegg har vi takterrassen, med flott utsikt over byen. Det er et sted som barna bruker mye, sier Kornelius.

På Nordstrand hadde de hage og epletrær. Det synes ingen av dem var spesielt gøy å drive med.

– Nå har vi heis rett ned til garasjen, hvor det er bare å kjøre rett ut. Så her er det ingen snømåking og ikke noe hagestell. Det trives vi godt med, forteller de.

Nå har de begynt å bruke byen på en helt ny måte.

– Før brukte vi mye tid på å reise. Nå er vi jo midt i byen, og alt er rett ved. Vi føler at vi har mer frihet og mer tid.

To gode naboer: Imtiaz Hossain og Hilde Sæbø.


Store forventinger til Bjørvikas fremtid

– Jeg bodde i et for stort hus, og ville samtidig har noe mer sentralt, sier Imtiaz Hossain.

Han har akkurat truffet naboen Hilde Sæbø for første gang.

– Sånne naboer vil jeg ha, sier han med et stort smil.

Imtiaz har bodd i sin nye 3-romsleilighet i Eufemias Plass Vest siden august. Hans to døtre bor der sammen med ham deler av tiden. Før bodde han i en enebolig på Øvre Prinsdal, nær Nordstrand.

– Både jeg og mine døtre trives veldig godt i Bjørvika. De ville gjerne bo i byen og drikke kaffe med vennene sine. Jeg merket også at jeg var klar for noe nytt, og falt for fremtidsbydelen Bjørvika, sier Imtiaz, som er flink til å bruke restaurantene og kafeene i nærheten.

Blant favorittene er Åpent bakeri og den nye fastfoodkjeden Leon.

– Jeg tar også ofte med barna eller venner bort til Sørenga, og spiser på en av restaurantene der og nyter folkelivet.

Nå håper Imtiaz på godt naboskap, blant annet med nabo Hilde, som forteller at hun akkurat har flyttet fra leilighet på Grønland til en 2-roms i Eufemias Plass Vest.

– Jeg har alltid gått mye tur i Bjørvika, og elsker hver positive endring her. Dette er et område jeg alltid skal bo i, sier Hilde, som ofte besøker både Ekeberg, Sørenga og Middelalderparken på turene sine.

Opprinnelig er Hilde fra Askøy nær Bergen.

– Da er det naturlig å lengte etter et liv nær sjøen. Jeg kjøpte for tre år siden, da Eufemias Plass kun var et prospekt. Det var med skrekkblandet fryd. Nå er det godt å se at det har blitt veldig bra. Spesielt gleder jeg meg over den store takterrassen og utsikten der, siden jeg har en relativ liten leilighet. Her kan jeg se helt til slottet, sier Hilde.

Hun har store forventninger til bydelen, og håper på et variert tilbud, slik hun var vant til på Grønland.

– På sikt får vi alt vi trenger her.