Meld interesse
Illustrasjon av nye Deichmanske hovedbibliotek i Bjørvika.

Byens nye kulturelle sentrum


Når landemerket Operaen får nye naboer i form av det nye Munchmuseet og Deichmanske hovedbibliotek, flyttes byens kulturelle tyngdepunkt til Bjørvika. I Barcode finner du kunstfotografigalleriet Shoot Gallery, Kunsthall Oslo og prosjektgalleriet Munchmuseet i bevegelse. Bjørvika vokser frem som Oslos nye kunstbydel allerede i dag.

Deichmanske hovedbibliotek bygges mellom Dronning Eufemias gate og Operaen, og blir et multifunksjonsbygg på 20 000 kvadratmeter over fem etasjer. Biblioteket vil ha mye mer av sin store boksamling fremme enn tidligere, og vil også friste med kino, restaurant og auditorier der det blir debatter og foredrag. Med åpningstid 10-22 hele uken, håper Deichmanske å oppnå to millioner besøk i året. Dette blir hele Oslos kulturelle storstue.

Høyreist nabo
Et steinkast fra biblioteket er Munchmuseet i ferd med å reise seg. Også dette åpner i 2020, med 11 flotte utstillingssaler, restaurant med takterrasse, spisested i foajeen, museumsbutikk og flerbrukshall med scene og undervisningsrom. Bygget, som er tegnet av spanske Estudio Herreros, får 13 etasjer og vil strekke seg 60 meter opp fra havflaten. Alt ligger til rette for at museet skal bli en av Norges største turistattraksjoner, og man forventer 500 000 besøkende i året, over dobbelt så mange som museet har hatt på Tøyen.

illustrasjon_estudio herreros_ nytt munchmuseum 6 NYE MUNCHMUSEET: I 2020 åpner Munchmuseet sitt nye praktbygg i Bjørvika. ILLUSTRASJON: Estudio Herreros

Publikumsmagnet i marmor
Når Munchmuseet og Deichmanske åpner, har Operahuset allerede vært en publikumsmagnet i Bjørvika i 12 år. Den karakteristiske marmorprofilen er kjent i hele Norge, og blant arkitekturinteresserte langt ut over landets grenser. Forestillingene til Den norske Opera & Ballett er stort sett utsolgt ved sesongstart, og enda flere tiltrekkes av byggets arkitektur. Allerede i det første året etter åpningen i 2008 tok 1,3 millioner mennesker turen til Bjørvika for å oppleve bygget som er tegnet av arkitektkontoret Snøhetta.


Bjørvika har allerede nå mye å by på for de kunstinteresserte

I Barcode finner du tre spennende gallerier. Se hva Aftenposten skriver om Oslos nye kunstbydel.  

Kunsthall Oslo

Kunsthall Oslo er et anerkjent og uavhengig visningssted for internasjonal samtidskunst.

Munchmuseet i bevegelse

Kunsthall Oslo bidrar også til at Stenersensamlingen blir vist i Barcode fram til den får permanent plass i det nye Munchmuseet. Gjennom et unikt samarbeid med Munchmuseet, kuraterer Kunsthall Oslo utstillingene. Til nå har kunstnerne Kai Fjell, Ragna Bley og Teddy Røwde vært stilt ut. Flere spennende utstillinger er under planlegging. 

Shoot Gallery

Fotokunst er også sterkt representert i Bjørvika gjennom Shoot Gallery, Norges første kommersielle galleri spesialisert på kunstfotografi. Galleriet stiller ut norske og internasjonale fotografer. I todelte Snøhetta-tegnede lokaler i Barcode finner du et galleri med kuraterte kunstfotoutstillinger og en kunsthandel med et stort utvalg av fotografier.

Ja takk!

Jeg ønsker informasjon om boliger
og andre nyheter i Bjørvika.

Takk for din interesse

Du vil motta en brekreftelse på e-post.
Vi vil holde deg informert om Bo i Bjørvika og hva som skjer i nabolaget rundt.