Et personlig hjem

– Bruk tid på å gjøre leiligheten personlig

Da Karoline og Nader flyttet inn i en splitter ny toppleilighet i Barcode, brukte de god tid på å innrede i en moderne og personlig stil.

– Det beste med Bjørvika? Her får du alt på et sted!, utbryter Karoline Nilsen Fahim.

Det var kjærligheten som først lokket Trondheims-jenta Karoline til Oslo og Bjørvika. Den nyforelskede Karoline og mannen Nader leide først en leilighet i Barcode. Det tok ikke lang tid før de begge også forelsket seg i området. Derfor kjøpte de og flyttet i 2016 inn i en ny 68 kvadratmeters leilighet i 14. etasje i bygget Cliffhanger i Barcode.

Gleder seg til å bli tre
Når man kommer inn i parets lyse treromsleilighet, ledes man fra en avlang gang inn til baderom på den ene siden og hovedsoverom med balkong på den andre. I enden av gangen trer man inn i en luftig og åpen stue- og kjøkkenløsning, med en balkong nummer to og soverom nummer to i hver sin ende. På soverommet har det akkurat dukket opp bittesmå klær og kosedyr.

– Vi var opptatt av å kjøpe stor nok leilighet til å ha plass til barn. Og nå kommer det en liten jente snart, forteller Karoline.

Hun gleder seg til småbarnslivet i Bjørvika.

– Jeg ser frem til å trille rundt her med barnevogn, gå på kafé og treffe folk. Og gud så glad jeg ble da Åpent Bakeri åpnet! Jeg elsker bollene og bakverkene deres! Også er det mange fine parker i nærheten og kort vei til Sørenga og bading, sier Karoline.

- Bruk tid på å gjøre leiligheten personlig

– Gjør det personlig
Paret stortrives og tilbringer mye tid i leiligheten. Karoline har følgende trivselstips til andre som skal innrede en splitter ny leilighet.

– Nye leiligheter kan være litt upersonlige. Mitt beste interiørtips er å bruke god tid på å gjøre det personlig. Vi har brukt farger, og vi har blandet materialer, som for eksempel stein mot tre. Fotokunst på veggen gjør det også mer personlig, sier Karoline.

I tillegg er det å ha ting stående fremme en fin måte å skape et personlig uttrykk.

– Bruksting kan være fin dekor. På kjøkkenet her vi for eksempel stående en liten åpen bar med mange fine glass vi er glade i. Magasiner og fotobøker er også fin dekor å ha liggende fremme på hyller. Og jeg liker også godt å ha parfymer stående fremme på badet, forteller Karoline.

Kjøpte alt nytt
Før de flyttet inn solgte paret alt av møbler ettersom de ikke passet inn i den nye leiligheten. De nye møblene ble stort sett kjøpt på Ikea.

– Så har vi pimpet opp med kule detaljer, for eksempel et Missioni-teppe.

De satte også sitt eget preg på leiligheten gjennom tilvalg.

– I stedet for hvitt kjøkken og bad, valgte vi mørkere fronter og benkeplater. Vi oppgraderte også flisvalget på badet fra mindre hvite til større grå fliser på veggene. Vi er kjempefornøyde med å ha gjort disse valgene, sier Karoline.

- Bruk tid på å gjøre leiligheten personlig

Elsker livet på balkongen
Noe av det aller beste med leiligheten er imidlertid det som foregår utenfor.

– Utsikten er fantastisk. Vi har panoramautsikt og ser både sjøen og byen og helt opp til Holmenkollen, sier Karoline.

Med spiseplass og grill på stuebalkongen, blir mange ettermiddager og kvelder tilbrakt ute.

– Vi griller gjerne etter jobb og henger på balkongen utover kvelden. I helgene har vi ofte vennepar på middag, så det har blitt noen sene balkongkvelder. Og det er fast tradisjon i vennegjengen med 17. mai-frokost på balkongen vår, forteller paret.

– Finner ikke noe mer sentralt!
Beliggenheten er fortsatt noe av det ekteparet setter aller mest pris på med å bo i Bjørvika. De jobber begge i salgsselskapet Adicio som har kontorer i Barcode.

– Vi lever egentlig bare her i Bjørvika. Vi jobber, trener og spiser ute her på steder som Nodee, Døgnvill og Vesper. Du finner ikke et mer sentralt sted å bo i Norge. Med all kollektivtransport like ved, er vi ikke avhengig av bil. Og vi er glad i å reise og får mye besøk fra slekt. Så det er supert at det bare er noen minutter å gå til Flytoget, sier Karoline.