- Aldri kjedelig!

et eventyr å gå i barnehage i Bjørvika

– Aldri en kjedelig dag i Strekkoden barnehage

Fornøyde foreldre og barn som synes det er et eventyr å gå i barnehage i Bjørvika. Slik oppsummerer pedagogisk leder Katrine Skjevling ett år med Strekkoden barnehage.

14. august feirer Strekkoden barnehage 2 år. Etter åpningen i 2017 har barnehagen rukket å etablere seg som et populært valg for foreldre i bydelen.

– Vi har 48 barn nå fra 1 til 5 år og venteliste med flere som ønsker å begynne her. Vi synes det er et fantastisk sted å jobbe, foreldrene virker fornøyde og barna trives, forteller pedagogisk leder Katrine Skjevling.

Troll i togtunellen

Med sin beliggenhet i en av førsteetasjene i Barcode-rekken, kan Strekkoden med rette betegnes som en urban barnehage. Beliggenheten byr på unike muligheter til å få nærmiljøet inn i barnas hverdag, sier Skjevling.

– Vi har pikniker i Middelalderparken, og barna plukker kvister og blader for å lage kunst. Vi tar bilder ved speilskulpturene, hvor barna synes det er gøy å speile seg. Og vi går tur til bruen Akrobaten, hvor vi forteller eventyr om Bukkene Bruse og ser på togene som kjører under. Flere av barna hevder trollet bor i togtunellen, forteller Skjevling.

Naturen er imidlertid også en viktig del av barnas hverdag.

– Vi har virkelig alle muligheter her. Vi ligger så nære t-banen at det tar kort tid å komme seg til Sognsvann og turer i skog og mark. Vi er på tur minst én gang hver uke, sier Skjevling.

Barna inntar Bjørvika

FN-fest for foreldrene

Ettersom det etter hvert er flere barnefamilier som bor i Bjørvika, har Strekkoden en god blanding av «lokale» barn og unger fra andre deler av bydel Gamle Oslo. Foreldreinvolvering er et viktig stikkord for Strekkoden.

– Det tar tid å bygge opp en barnehage fra bunn av, og vi er på god vei til å få til noe unikt og bra. Foreldrene inviteres for eksempel ofte inn til foreldrefester og utstillinger. Nylig hadde vi en FN-fest etter at barna hadde laget hver sine jordkloder og en kjempejordklode. Foreldrene hadde med mat fra hele verden, vi er så heldige å ha flere kulturer representert blant foreldrene, forteller Skjelving.